After Midnight

Ви се чини дека нешто во вашата врска тргна наопаку? Ова се 4 знаци дека на вашата врска ѝ се ближи крај!

Понекогаш ве држи некоја необјаснива сила дека иако гледате низа лоши работи кои треба да ги оставите, сепак останувате во врска што нема иднина. Постојат неколку потврдени причини зошто луѓето остануваат во лоши врски, а најголемата од нив е недоволно самопознавање.

Понекогаш не сме сигурни дали сме доволно силни да оттргнеме, подготвени за нов почеток, да излеземе од комфорт зоната и да ѝ свртиме грб на саканата личност, која е важна за нас, но со која веќе немаме ниту сегашност ниту. Запомнете дека некој не живее единствено од минатото.

Неспорно е дека вашата врска порано беше возбудлива како филмска романса на почетокот, беше прекрасна и сметате многу вообичаени моменти, кои секогаш ќе ги паметите со насмевка, но, сè едноставно се смени и сега вашата врска изгледа како принудна работа. Тоа не е добро за никој од вас. И колку и да беше тешко да се стави крај и да се напушти, ќе видите дека тоа била најдобрата можна одлука што сте ја донеле.
Постојат работи кои во никој случај не се дел од здрава врска, а кога ќе забележите дека се преселиле во вашата врска, тоа значи дека сè тргнало надолу и дека е време да се спасите од бродот што тоне. Не смеете да страдате, бидејќи во тој случај се губите себеси и драгоценото време од вашиот живот!

Лаги

Врската што се гради врз лаги и недоверба е осудена уште од самиот почеток на пропаст. Нема потреба некој од вас да се измачува со сомнеж или вознемиреност, вистината се дознава порано или подоцна. Штом веќе започнале лагите и нема надеж дека работите ќе се поправат, ако не постои друг излез и разделбата е опција.

Закани

Штом еднаш заканата се изговори, таа сигурно ќе стане вистина. Но штом заканата дојде од лицето кое ве сака, тогаш тој не ве сака и немате место до него. Љубовта е врска на нежност и поддршка, а не живот на страв.

Тој се обидува да ве контролира

Вашата слобода е драгоцена и ако видите желба кај партнерот да го контролира секој ваш потег, зборувајте за тоа. Ако отворен разговор не помогне, тогаш прекинете ја врската, кога нема да можете да дишете наскоро. Вие не сакате да дозволите врската, која имаше вредност во вашите очи, да прерасне во патолошка врска.

Немате поддршка од партнерот

Без оглед каква одлука ќе донесете, тој нема да ве поддржи. Тоа негативно влијае на вашата самодоверба и ве попречува во сè. Ако тој навистина ве сака, ќе ве поддржува да одите напред, не би ве воздржал. Следете ја својата среќа и пронајдете начин да ги остварите вашите соништа, не заслуживте некој да ве попречува на патот кон вашите желби.

Кога ваква врска ќе заврши, потребно е време да се опоравите. Потсетете се кој сте и продолжете понатаму. Самосвеста е вредна, а искуството со токсична врска ќе ти помогне да се справите со сите проблеми што потенцијална нова врската ќе ги стави пред вас. Ако во следната врска ги отфрлите таквите ставови од самиот почеток, вашата врска ќе се заснова на вистинските вредности и здрави ставови од самиот почеток.
Пред што и да одлучите, разговарајте со партнерот за она што ви пречи во врската, дадете шанса нештата да се поправат- но немојте да се изгубите во целиот процес и да не дадете шанса на врска каква што вистински заслужувате.

Напиши коментар