After Midnight

Видови бакнување што можете да ги испробате со партнерот

Некои од овие бакнежи може да ви помогнат да ја распламтите страста

Бакнувањето може да биде возбудливо, нервозно, пријатно и малку непријатно.

Сите нијанси на бакнување зависат од контекстот: со кого сте, колку често се бакнувате, како и од типот на бакнежот.

Француски бакнеж
Овој вид бакнеж вклучува бакнување со отворена уста и допирање на јазици.

Додека некои претпочитаат да го користат својот јазик, други претпочитаат „влажни бакнежи со отворена уста“. Сè зависи од вкусот и начинот на бакнување.

Воздушен бакнеж
Во овој случај, бакнежот е повеќе поздрав отколку гест на заљубеност и сексуална привлечност. Овој вид бакнеж може да се размени и меѓу драги пријатели или членови на семејството.

Воздушен бакнеж се јавува кога луѓето ги собираат усните едни кон други, без физички контакт.

Клуч-бакнеж
Овој тип на бакнеж вклучува лесен и краткотраен допир на усните (веројатно затоа е и неговото име така).

На таков бакнеж прибегнуваат оние кои се посрамежливи, како и оние кои се бакнуваат за прв пат, без премногу сензуалност.

Бакнеж во чело
На овој начин, се изразува нежност и се укажува на грижа за некого повеќе од сексуални склоности.

Така можат да се бакнуваат партнерите, но родителите го користат ова многу повеќе кога се бакнуваат со деца или постари членови на семејството.

Бакнеж на вратот
Имајќи предвид дека вратот е најранливиот дел од телото, овој вид бакнеж обично е знак на флерт или удобност, велат експертите.

Ако маж прибегне кон серија бакнежи на вратот во моменти додека жената се шминка, тоа би можело да биде супер еротско.

Напиши коментар