After Midnight

Вистинските мажи никогаш не им го прават ова на своите партнерки

Зависно каква каква личност е вашиот партнер – така и ќе се однесува во љубовната. Еве како ТОЈ на треба да се однесува :

 1. Ве прави несигурни
  Нормално е луѓето кои се во врска повремено да се чувствуваат несигурни, било од лични причини или поради некои нерешени конфликти. Но, тоа чувство во никој случај не треба да биде непрестајно. Со маж кој има добри намери, никогаш не треба да се чувствувате помалку вредно, напротив, тој треба да ве охрабри и да стори сé за да се чувствувате подобро со него (исто како што го правите вие ​​него).
 2. Ве ограничува
  Во интеракцијата на две динамични индивидуи, постои голема можност некои од нивните идеали да не се совпаѓаат. Но, тоа не значи дека секоја личност во врска треба да се жртвува и да се откаже од своите соништа, за да може другата личност да ги реализира.

Вистински маж не треба да ве попречува и ограничува во остварувањето на целите. Партнер кој ве цени, ќе ви овозможи да напредувате, и лично и професионално, и ќе ви помогне ако можете, дури и со зборови за поддршка.

Ако вашиот партнер бара да се откажете од она кон што се стремите и од она што го сакате, тој не ве заслужува вас. Неговите себични потреби не треба да бидат на прво место, а компромисите во врската треба да бидат меѓусебни.

 1. Ја нарушува вашата приватност
  Треба да има некои јасни граници во секоја здрава врска. Колку и да сте поврзани со вашиот партнер, важно е да можете да зачувате некои работи за себе.

Ако вашиот партнер постојано се обидува да го наруши вашиот личен простор, на пример, читајќи пораки на вашиот телефон или лаптоп, тоа е знак дека тој не ви верува, што главно се должи на некои од неговите лични несигурности.

Вистински маж ќе ви верува и ќе ја почитува вашата приватност.

 1. Тој ве злоупотребува
  Злоупотребата во каква било форма – физичка, емоционална, сексуална или вербална – е неприфатлива. Ниту едно лице не заслужува таков третман од никого. Вистински маж никогаш нема да и стори ништо намерно на својата партнерка (или некој друг), дури и во кризни ситуации. Нема оправдување за злоупотреба во каква било форма.
 2. Ве изневерува
  Постојат многу можности за изневерување, но вистинските мажи нема да започнат авантури со други жени и да излезат со секакви изговори за нивното неверство. Ако ве сака, тој ќе одолее на сите предизвици и ќе остане верен на ветувањата дадени кога се согласи да биде со вас во моногамна врска или брак.
 3. Ве омаловажува
  Ако вашиот партнер постојано ве омаловажува и прави да се чувствувате неспособни, безвредни или несакани, тој не ја заслужува вашата убов. Треба да се чувствувате посебно и самоуверено со вистинскиот маж и треба да му дадете ист третман.

Напиши коментар