After Midnight

Вториот состанок е поважен од првиот! Дали знаете зошто?

Вториот состанок, ако и двајцата сте сè уште заинтересирани, претежно се претвора во маратонски разговор од типот „ајде да останеме будна цела ноќ и да си кажеме што не сме кажале никому“.

Потоа се разделувате неволно и иако сте спиеле само незначително време, утре наутро сепак сте полни со енергија и сте на седмо небо.

Или ќе биде така или второто излегување ќе биде целосен неуспех. И двајцата сфаќате дека првиот состанок беше грешка, покрај убавото однесување сепак веќе можете да процените што се крие под површината.

Првиот пат е всушност само краток преглед на некоја личност, а вториот ќе открие многу повеќе, како заеднички интереси, цели и соништа.

Потенцијали
Додека луѓето можат да одат на први состаноци од милион различни причини, пред се затоа што им се допаѓа некој физички и сакаат подобро да го запознаат, второто излегување е резервирано за оние луѓе кои навистина ги сакаме психички.

Вториот состанок значи дека и двајцата се заинтересирани, а со тоа, ризиците стануваат поголеми. Првиот состанок може да го заслужи секој, а за вториот одлучуваме кога ќе го видиме потенцијалот кај некоја личност.

Вистинско лице
На вториот состанок, луѓето обично го покажуваат своето вистинско лице. Секој прв состанок има неколку непријатни моменти, но на вториот ќе бидете порелаксирани, па вие и вашиот партнер ќе можете појасно да ги покажете добрите карактеристики што не можевте да ги покажете на првиот поради нервоза.

Идентификувајте ги недостатоците
Првиот состаснок е кратка увертира каде и двајцата учесници се прикажани во најдобро издание, а веќе на вториот состанок маските можат да паднат. Дечко кој сакаше да ве импресионира на првиот состанок со отворање на вратата или љубезен став кон келнерите, може да се откаже од вториот и да покаже дека тој всушност не е толку џентлмен како што првично се претстави.

Вториот состанок е важен за да можете да утврдите дали вашиот потенцијален партнер е доследен во неговото однесување, затоа што ако не е, замислете кои недостатоци можете да ги откриете само со понатамошно запознавање.

Развој на привлечност
На некои луѓе им треба одредено време да утврдат дали некого ги привлекува или не. Честопати оваа привлечност не може да се одреди на првиот состанок, така што второто излегување е клучно. Вториот може да одреди колку хемија има меѓу вас. Можно е искрите да ги немало на првиот состанок, но да има огномет на вториот.

Туѓи намери
Едно момче кое не бара сериозна врска веројатно ќе се откаже по првиот состанок ако не го добие она што го сакаше. Ако ве покани на друг состанок, може да претпоставите дека е подготвен да се потруди. Студија од 2015 година спроведена на повеќе од 5.500 луѓе докажа дека девојчињата и мажите кои барале сериозна врска имаат 74% поголема веројатност да дадат втора шанса за состанок.

Покрај тоа, половина од испитаниците признале дека можеби повеќе им се допаѓа некоја личност со текот на времето, односно дека првите впечатоци не се секогаш од голема важност. Значи, колку повеќе зборувате, толку се поголеми шансите да се сакате и да започнете романса. И тоа е можеби најважната причина зошто вториот состанок е толку важен.

Напиши коментар