Celebrity

Забавниот парк ја тужи Тејлор Свифт, барајќи два милиони долари

Во морето на бизарни судски процеси, првенствено оние во САД се приклучи уште една.
Забавниот парк “Evermore” во американската држава Јута покрена тужба против пејачката Тејлор Свифт.

Причината за судскиот спор е фактот што Свифт својот последен албум го нарече “Evermore”.

Паркот тврди дека нивните права биле повредени затоа што тоа е нивна заштитена марка, што довело до забуна дали паркот и албумот се поврзани и дека тоа влијаело на интернет пребарувањето на нивната веб-страница по објавувањето на албумот.

Во основа, сопствениците на паркот имаат ексклузивно право да го користат тоа име и сега од Свифт бараат отштета од над два милиони долари.

Адвокатскиот тим на пејачката одговори дека тужбата нема основа и дека албумот “Evermore” објавен на крајот на минатата година создаде дополнителни можности за маркетинг на овој тематски парк кој, според нив, очигледно е во финансиски проблеми.

Напиши коментар