Free zone

Започнете да го применувате: Правилото „Три минути“ ќе направи чуда за вашата кожа

Туширањето има големо влијание врз вашата кожа, од времето поминато под туш до начинот на миење на телото.

Затоа е важно да ја пронајдете вистинската рутина што одговара на вашата кожа.

Секогаш чувајте хидратантна крема во бањата, за да можете да ја нанесете на кожата во рок од три минути по туширањето.

Една грешка што ја прават повеќето жени после туширање, а што многу ја уништува кожата, е чекање премногу долго за да се нанесе хидратантна крема.

Имено, по туширањето, порите се шират како последица од пареата и топлината во бањата. Клучно е да се задржи оваа вода во телото со нанесување хидратантна крема во рок од три минути.

Ако чекате подолго од три минути за да нанесете хидратантна крема по туширањето, ќе предизвика губење на таа влага во вашата кожа.

Затоа, секогаш чувајте хидратантна крема во вашата бања и нанесете ја една минута по туширањето за да имате здрава и хидрирана кожа.

Напиши коментар