After Midnight

Зборови зад фразата „Не сум подготвен за врска“

Нема ништо лошо во тоа ако не сакате да бидете во љубовна врска.

Да се ​​биде сам (со себе) не е крај на светот, туку уникатно искуство. Значи, нема ништо негативно ако сакате да бидете слободни и да го истражувате светот. Сепак, што се случува во ситуација кога сакате врска и тој едноставно не е подготвен за тоа. Кога некој ќе ве натера да мислите дека се грижи за вас, а всушност вие служите само за да го пополните неговото слободно време, што е всушност поболно од случајот тој апсолутно да одбие да стапи во контакт со вас. За жал, ова е тактика што ја користат многу мажи. Наместо да ви дадат вистинска причина зошто тие не сакаат да ги официјализираат работите со вас, тие користат клишеа што ве тераат да не знаете  што правите. Денес ви откриваме што всушност значи фразата – „Не сум подготвен за врска“:

НЕ САКАМ ДА ОСТАНАМ ВЕРЕН

Една од првите причини зошто повеќето мажи велат дека не сакаат да формализираат врска со вас е прилично едноставна и се рефлектира во нивната желба да имаат секс со повеќе девојки. Ако момчето што го гледате ви дава изговори што ви кажуваат да избегнете врска, знајте дека тој сака да го продолжи ,,момчешкиот” живот и дека сте добредојдени да ја разбиете монотонијата..вие и многу други, бидејќи „односот“ со вас не е посебна обврска за него.

ЧЕКАМ НЕКОЈ ШТО ПОВЕЌЕ ЌЕ МИ ОДГОВАРА

Друго значење на фразата „Не сум подготвен за врска“ е всушност дека тој чека некој што ќе му одговара повеќе од вас. За жал, колку и да е болно да се слушне, вие едноставно за него претставувате резервен план, сè додека не се појави девојка за која смета дека е посоодветна за него од вас . Тоа всушност би значело дека проблемот не е во тоа што тој не е подготвен за врска, туку во тоа што тој не ја сака со вас. И ако тој не ве гледа како добар избор за својата девојка, вие не треба да останете во таа врска.

НЕСПОСОБЕН СУМ ДА САКАМ НЕКОГО

Колку и да звучи нереално, навистина е факт дека има луѓе кои не се способни да сакаат други луѓе. Кога човек на кого му го отворивте срцето и му покажавте дека го сакате на сите можни начини, одбие да ви возврати, тоа може да значи само едно – дека тој не е способен да ве сака на начинот на кој заслужувате. Се разбира, тоа нема никаква врска со вас и важно е да знаете дека не треба да уривате невидливи sидови за да стигнете до неговото срце затоа што тој едноставно го нема.

Напиши коментар