After Midnight

Знаци за узбуна: Сигнали кои укажуваат дека вашиот партнер е неверен

Знаци за узбуна – сите оние кои раскинале врска или брак, знаат дека постојат одредени знаци кои покажуваат дека партнерите не се задоволни од ситуацијата во која се наоѓаат.

Кога ќе дознаете дека вашиот партнер повеќе не се чувствува добро во врската, тоа може да биде многу тешко и болно сознание. Но, ако ги забележите првите знаци на време, постои голема шанса да ги решите вашите проблеми и да ја поправите врската или да ставите крај на тоа ако одлучите дека немате за што повеќе да се борите.

Тишината како најсилен знак
На почетокот на врската, секој детал беше проследен со мноштво возбуда и напор. Сите вообичаени моменти се одлична можност да се запознаете еден со друг, да ги споделите вашите желби и цели, но и тешките моменти. По некое време, желбата за споделување информации може да започне да опаѓа.

Се разбира, секој има лоши денови и не може секогаш да биде расположен и разговорлив. Ако секој ден појадувате, ручате и вечерате во мртва тишина и вашиот партнер не сака да разговара со вас, бидете сигурни дека нешто не е во ред.

Туркање на проблемите под килим
Отворената комуникација е еден од најважните предуслови за успешна врска или брак. Ако вашиот партнер често повторува „веќе разговаравме за ова“ за време на разговорот, го прекинува разговорот и не сака да ве слуша, дури и кога имате проблем да споделите со него, проблемите се на пат.

Излегува без вас
Ограничувањата поради пандемијата станаа построги, а тој никогаш не може да остане дома? Наместо со вас, тој го поминува слободното време со пријателите и не ве сака во тоа друштво, нагласувајќи дека одат само мажи?

Можеби тој е несреќен во врската и сака на овој начин да „избега“ од проблемот или едноставно изгубил интерес за вас.

Мобилен на погрешна страна
Ако вашиот партнер одеднаш започне да го крие екранот на мобилниот телефон додека се допишува или го исклучува звукот, време е за узбуна. Особено популарен е синдромот „обратна подвижност“, со екранот свртен надолу. Исто така, сигурно ќе се осигура, така што на телефонот ќе му постави шифра.

Разговор за некој друг
Ако имате можност да чуете нова приказна за некој друг од него секој ден, особено ако станува збор за жена, можно е да имате проблем.

Постојано спомнување на друга личност во секојдневниот разговор може да биде знак дека вашиот партнер (не) свесно размислува за нешто ново во неговиот живот и дека не е задоволен од постојната ситуација во врска со вас.

Не вклучување во неговиот живот
Можеби сте правеле работи заедно еднаш, но не и повеќе. Тој одеднаш се откажа од сè што ве интересира, ги мрази хобијата и ги смета за ирелевантни. Ако тој не ги почитува вашите интереси, тоа значи дека мисли дека сте небитни.

Додека вашата врска беше здрава, тој сакаше да поминува време со вашите пријатели. Сега, секогаш кога ќе го замолите да излезете или сами или со пријателите, тој ве одбива. Како постепено да ги прекинува сите врски што ги има со вас.

Бес без причина
Тој ќе се налути и за најмалите детали. Неговото ниво на толеранција се намалува секој ден, а неговата издржливост станува сè пократка.

Без убави дела и емоции
Престана да прави нешто за вас. Сите оние мали слатки работи што ви се допаднаа и што ве натераа да се чувствувате посебно, сега ги нема. Тој дури и не ви кажува дека ве сака повеќе. Кога ќе се појави оваа целосна рамнодушност, тоа значи дека врската е на работ.

Напиши коментар