After Midnight

Зошто е подобро да се биде сам отколку во погрешна врска?

Дали сметате дека е бесмислено да барате нов партнер или да бидете сами, кога на крајот на краиштата сите се исти со вашата иднина – поранешен? Ако одговорот на овие две прашања е да, тоа значи дека вашиот партнер ве направи емоционално зависни од него.

Со манипулирање, тој успеа да ве убеди дека вашиот живот не постои и нема смисла без него. Од друга страна, можеби ќе продолжите понатаму, но жал ви е за сите убави спомени што стојат зад вас и за напорите што ги вложувате во дадена врска.

Ако ова не беше врската што ја посакувавте подолго време и каква беше таа во минатото, денес ви донесуваме едноставни причини зошто е подобро да бидете сами отколку да ја зачувате погрешната врска.

Раскинувањето не е ваш личен пораз

Ако сте некој што не толерира загуби добро, раскинувањето може да го доживеете и како тежок пораз. Сепак, тоа всушност ви дава шанса да размислите за себе, за вашите чувства и цели, за сите работи на кои навистина не би можеле да се фокусирате.

Не мора никому да објаснувате ништо

Многу луѓе се плашат да ја прекинат долгата врска, пред се затоа што мислат дека околината ќе ги осуди. Што ќе мислат твоите пријатели и семејство за тебе ако само се собереш и си заминеш? Оние кои знаат низ што минувате ќе помислат дека сте исклучително храбри и дека не толерирате никаква форма на манипулација.

Тие ќе бидат горди на вас и нема да мислат дека ви треба „другата половина“ да биде целосна.

Вашата врска е погрешна зона на удобност

Иако изгледа како безбедно и пријатно место, вашата врска не е ваша безбедна зона и вие тоа го знаете. Да не беше така, немаше да размислуваш за раскинување. Може да биде страшно да размислите повторно да излезете и да запознаете нови луѓе, но и да освежите.

Ако се откажете од погрешна врска, ќе му дадете можност на некој што вреди да влезе во вашиот живот.

Да се ​​биде сам не е најстрашната работа на светот

Кое е најлошото нешто што може да ти се случи ако го изгубиш момчето/ девојката? Дали се плашите дека нема да знаете како да замените гума за автомобил? Драги мои, има вулканизатори за тоа.

Од таа причина, да се биде сам не е најстрашната работа на светот, затоа што не ти треба никој друг да те направи комплетен/ на. Убаво е да се дојде во прегратка на некој ако е искрен, но ако не бил подолго време и е полн со вознемиреност и груби зборови, време е да се збогуваме.

Напиши коментар