ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 450 г палента
* 1.7 л вода
* 300 г горгонзола (или друго ароматично сирење)
* 150 г кашкавал
* 70 г пармезан
* 60 г путер
* 1-2 лажици маслиново масло
* малку сол
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Во сад за готвење ставете вода и оставете зоврие. Додадете лажица маслиново масло, малку сол, намалете ја температурата, ставете ја палентата и мешајте. Во зависност од зрното, на палентата ќе и треба од 15 до 25 минути да се зготви.
Садчињата за печење намачкајте ги со путер. Претурете ја палентата, одозгора ставете парчиња горгонзола, кашкавал и наросете со пармезан.
Печете во добро загреана рерна околу на 180 степени околу 15 до 20 минути. Имајте добар ручек!
