Мојата кујна

Запечена мусака без месо

Вкусен, лесен и едноставен ручек !!!

За 4 лица:

100 грама сирење

700 грама компир

300 грама моркови

200 милилитри слатка павлака

250 милилитри млеко

100 грама путер

Малку рузмарин

Лажичка масло за јадење

Сол и бибер

Време на подготовка 60 минути

НАЧИН НА ПОДГОТВКА:

Излуштете го компирот и морковот, исечете ги на кругови. Редете ги во намастен плех за печење наизменично, компир па морков. Посолете и ставете бибер.

Загрејте ја рерната на 180 степени Целзиусови.

За тоа време изматете ја слатката павлака и млекото, посолете и ставете бибер. Во смесата ставете го изренданото сирење, исечканиот босилек. Со оваа смеса прелиј те ги компирите и морковот. Најодозгора во мали коцки распоредете го путерот.

Печете околу 45 минути.

Ова јадење служете го со бело вино или пиво.

Уживајте во вкусот!!!

Write A Comment