Мојата кујна

Бела бајадера

Потребни состојки:

За темниот слој:

  • 2 дл. вода
  • 300 гр. шеќер
  • 125 гр. путер
  • 500 гр. мелена плазма

За светлиот слој:

  •   1 дл. вода
  • 200 гр. шеќер
  •   125 гр. путер
  •   200 гр. млеко во прав
  •  100 гр. кокос

Начин на подготовка:

  1. Темниот слој (долна кора): Варете ја водата, шеќерот и путерот и додадете ја мелената плазма.
  2. Светлиот слој: Варете вода, шеќер и путер. Извадете го од огнот и додадете млеко во прав. Се меша, потоа се додава кокос.
  3. Кога светлиот слој ќе се олади, нанесете го преку темната, а потоа ставете ја тортата во фрижидерот за да се затегне.

Write A Comment