Мојата кујна

Tequila Sunrise

ПОТРЕБНО Е:

500 грама бело чоколадо

125 грама сушени цреши

125 грама  сушен ананас

125 грама сушени кајсии

125 грама сушена брусница

текила по ваша желба

ПОДГОТОВКА:

Сето сушено овошје во сад засебно потопете го во текила. Почекајте околу 2 до 3 часа за да текилата убаво навлезе во овошјето и го омекне истото.

По 3 часа сите овошја исцедете ги од текилата и оставете ги да се исушат на кујнска хартија. Белото чоколадо растопете го на пареа и потоа во тава за печење на која сте ставиле хартија за печење истуретего растопеното чоколадо и распоредете ги претходно исушените суви овошја.

Оставете текила колачот убаво да се стегне. Откако убаво ќе се олади искршете го на парчиња и …

Уживајте во прекрасниот вкус!!!

Write A Comment