Мојата кујна

Колач со пиво

За сите гурмани кои го знаат вкусот на најдоброто…

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

За 4 лица:

160 грама брашно

2 децилитри пиво

180 грама кафеав шеќер

3 јајца

40 грама какао

150 грама маргарин

Половина кесичка прашок за печиво

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Маргаринот се мати со кафеавиот шеќер така што ќе добиете светла пенлива маса. Не престанувајќи да матите, додавајте ги постепено јајцата. Кога ќе се соединат со маслото и шеќерот, наизменично додајте ги сувите состојки: брашното, какаото и прашокот за пециво и малку по малку пиво, додека смесата не се соедини.

Добиената смеса префрлете ја во кружен калап за торта, обложен со хартија за печење, подмачкан со маргарин и напрскан со брашно и печете 60 минути во загреана рерна, на 180 степени.

На здравје !!!

Уживајте!!!

Write A Comment