Мојата кујна

Бадем торта

Едноставна, богата, свечена торта…

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

5 жолчки

200 грама шеќер во прав

600 грама мелени бисквити

200 грама бадеми

125 грама путер

2 децилитра сок од портокал или праски

Слатка павлака

200 грама чоколадо

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Жолчките и шеќерот сварете ги на пареа. Мелените бисквити соединете ги со бадемите и прелијте ги со сокот од портокал или праска и убаво измешајте.

Додадете го кремот од жолчки и шеќер, потоа претходно изматениот путер. Така добиениот пандишпан обликувајте го желба ( можете да користите и модли)

Печете на 180 степени 20 минути.

Тортата прелијте со 100 грама топено чоколадо. Од страна посипете бадеми.

Изматете ја слатката павлака во неа додадете 100 грама чоколадо и декорирајте.

Уживајте!!!

Write A Comment