Потребни состојки:
– 1 обланда
– 6 белки
– 35 гр шеќер
– 15 гр брашно
– 10 гр кокосово брашно
– Изрендана кора од лимон
За кремот:
– 6 жолчки
– 6 лажици шеќер
– 20 гр црна чоколада
– 2,5 дл млеко
– 20 гр маргарин
– Кокос за посипување
Подготовка:
Изматете ги белките и шеќерот во цврст снег. Додајте го брашното, кокосот и лимоновата кора и убаво измешајте. На плех за печење ставете едно парче обланда и одозгора сипете ја изматената смеса. Печете на 180 степени околу 25 минути. Ивадете ја кората и соатвеет ја да се излади.
Пенесто изматете ги жолчките со шеќерот, па додадете ја растопената чоколада и млекото. Варете на пареа на тивок оган додека филот не се згусне. Ёво потполно изладената смеса додадете го пенесто изматениот маргарин. Убаво измешајте за да се изедначи смесата и со неа премачкајте ја кората. Одозгора посипете со кокосово брашно.
