Категорија

Дестинации

Категорија

Додека се приближувате до Матмата, тешко ќе забележите било каков знак на живот во оваа изолирана и наизглед напуштена област, чија површина ќе ве потсети на месечината. Но, кога ќе стигнете ќе откриете царство од подземни куќи во кои живеат пустинските луѓе наречени Бербери. Оваа област стана главна туристичка атракција…