Art & Crafts

5 Светски тајни за добро здравје

Пет народи, пет рецепти за доловечност!

Во секој дел од светот има различен начин и секој има своја тајна која го ветува долгиот и здрав живот. Дознајте каков начин на живот имаат народите, који во комбинација со културата и даровите од природата успеале да ја откријат тајната на “вечноста”.

Јапонската тајна. Овој народ од земјата на сонцето, живее подолго од било кој друг народ на планетава. Причината за тоа лежи во нивната исхрана. Тие го имаат принципот “хара хачи” кој значи јади додека не си полн 80%. Во тој момент сте полни со храна 100%, но таа информација сеуште не стигнала до вашиот мозок.

Руска ружа.

Русите лекот за секоја болест го бараат во билките. Најпозната е руската ружа (Rhodiola rosea). Расте во арктичкиот предел, а добра е за лечење на инфекции, мачнина, депресија, нервни пореметувања и одлично помага во борба против стресот. Ова е лекот на 21-от век.

Индија и карито. Честа состојка на сите индиски јадења. Оваа состојка помага во лечење на многу болести, делува превентивно, а исто така и е одлична превентива за Алцхајмерова болест.

Грчката попладневна дремка.

Во Грција, Хрватска но и во Мексико имаат обичај да прилегнуваат попладне, и таа попладневна дремка од 30 мин е одлична за спречување на срцеви заболувања.

Панама со 5 лажички какао. Едно неодамнешно истражување на племето Куни од подрачјето на Панама покажа дека долгиот живот се должи токму на оваа состојка која е полна со антиоксиданси.

Напиши коментар