Бора Бора е остров од групата острови Зеватрин која спаѓа во групата Друштвени острови на Феанцуска Полонезија. Островот се наоѓа на 260 километри од главниот град Папатеа.

Бора Бора е опкружен со лагуни и корални гребени, во средината на островот се наоѓаат остатоци од дамнешен вулкан во облик на две планини Паиа и Отеман кои достигнуваат висина до 727 метри.

Островот Бора Бора е искуство што треба да го искуси секој. Бора Бора е релаксирачко место каде што можете да имате одмор кој никогаш нема да го заборавите. Овој остров го привлекува вниманието со својата мистичност и магична убавина. Изобилува со толку многу места што никогаш нема да бидете во можност да го запознаете искуството од уживањето во нивната скоро совршена убавина во секоја смисла на зборот. Тука песочните плажи и тиркизното море не се единствената атракција – ова е место со богата култура, традиција и интересна историја зад себе, која ќе ги долови сите делови на една извонредна слика која ќе ве зашемети уште од првиот ден. Има голем број на активности кои ќе ви го привлечат вниманието, секако, придружувани со прекрасното сонце и долгите песочни плажи.

Напиши коментар