Art & Crafts

Чај од јаболко против несоница

Со многу пријатен вкус овој чај може да ги замени класичните лековити чаеви во случаите кога некоја личност не го поднесува вкусот на „трева“, па токму од таа иста причина чајот од јаболко е драгоцен кога се во прашање немирни деца кои никогаш не спијат.

Рецепт:

Варете едно цело јаболко, со кората и семките во 1 литар вода најмалку 45 минути.

По една шолја од оваа течност, која се чува во фрижидер, се пие неколку дена по ред пред спиење.

 

Напиши коментар