Art & Crafts

Чипкасти нокти – Направи сам

Потребни материјали:

– безбоен лак

– парче чипка

Чекор 1. Исечете мали парчиња чипка за секој прст.


Чекор 2. Прилагодете ја нивната димензија и форма со онаа на вашиот нокт


Чекор 3. Премачкајте го ноктот со безбоен лак.


Чекор 4. Додека е уште влажен ноктот ставете го внимателно парчето чипка на него и притиснете за да се залепи и зацврсти по целата површина.
Како подлога на ноктот можете да искористите и лак или пак чипка во друга боја.

Чекор 5. Повторете ја оваа постапка на секој нокт и почекајте да се засуши лакот. Ќе добиете модерен, чипкаст изглед на вашите нокти.

1 Коментар

Напиши коментар