Керозин

Covini C6W Spider

Верзијата на супер-автомобилот Spider Covini C6W со 6 тркала беше се карактеризира со V8 мотор поставен на средината способен за производство над 400 коњски сили, поврзан со шест-брзински мануелен менувач и Brembo сопирачки дискови. Невообичаениот и интригантен аспект на возилото се неговите шест тркала.

Заедно со отворениот кокпит, верзијата Spyder воведе малку поголеми гуми и подобрувања на моторот. Доколку сакате една, ќе треба брзо да реагирате, од аспект на тоа дека само шест примероци ќе бидат создавани на годишно ниво.

Напиши коментар