Мода

Црното или „вечната класика“

Безброј дизајнери измислија своја верзија на „црниот мал фустан“ откако Шанел се појави во него пред 85 години. Затоа решивме да ги споделиме со вас моделите во црно од есенско зимските 2011-12 колекции на модните творци…

Едноставниот црн фустан нарекуван уште „вечната класика“ се смета за соодветен секогаш, секаде и по секаков повод.

Од Jason Wu до Michael Kors – речиси во секоја една колекција можевме да откриеме барем по еден црн фустан моделиран различно во зависност од погледите на модната куќа, а ваше е да изберете која варијанта ви се допаѓа најмногу.

 

 

Напиши коментар