Здраво тело

Да наздравиме! Пет скриени предности на виното!

Ако виното се пие умерено може навистина да му годи на организмот. Дознајте кои се петте предности на овој алкохолен пијалок.

Го зајакнува имунитетот! Неоддамна едно истражување во Британија докажа дека луѓето кои конзумираат по една чаша вино на ден, двојно го намалуваат ризикот од Хеликобактер бактеријата.

Појаки коски! Виното содржи полифенол, супстанца која е потребна за обновување на коскената маса.

Помал ризик од дијабетес! И тоа со интересна бројка. Оние кои пијат секој ден по една чаша вино го намалуваат ризикот од дијабетес за 40%.

Подобрено паметење! Чаша црно вино може да ви ја спаси меморијата.

Полесно се слабее! Од оваа последнава петта причина сигурни сме дека ќе почнете да практикувате секој ден да пиете по една чаша вино:)

 

Напиши коментар