← НАЗАД НА БОЗА
Понекогаш е добро да ја напуштите куќата без долна облека

Понекогаш е добро да ја напуштите куќата без долна облека

Ако ова секогаш ви звучеше нездраво и нехигиенски за вас, извинете, но не сте во право. Лекарите велат дека е подобро да се прескокнат гаќи понекогаш за...

Здраво тело | Нема коментари

Уште една добра причина да го скратите времето поминато на вашиот мобилен телефон

Уште една добра причина да го скратите времето поминато на вашиот мобилен телефон

Ако поминувате премногу време на вашиот мобилен телефон, овие информации може да бидат доволни за да го заклучите вашиот паметен телефон во друга...

Здраво тело | Нема коментари

ЗНАЕТЕ ЛИ ЗОШТО не смеете постојано да користите влажни марамчиња?

ЗНАЕТЕ ЛИ ЗОШТО не смеете постојано да користите влажни марамчиња?

Влажните марамчиња се „вистинско откритие“ за многумина, а се користат за чистење, бришење на лицето, наместо тоалетна хартија, за освежување во...

Здраво тело | Нема коментари

Фатално будење во мракот и недостаток на вода

Фатално будење во мракот и недостаток на вода

Се будите мрзливи и останувате такви цел ден, а не ја знаете вистинската причина за таквата состојба. Причината за мрзливоста веројатно постои, ние...

Здраво тело | Нема коментари

Научниците открија зошто кафето нè тера да одиме во тоалет

Научниците открија зошто кафето нè тера да одиме во тоалет

Кафето не е познато само по тоа што не дигнува на нозе наутро, туку и како многу ефикасен лаксатив. За да се утврди зошто се случува ова и дали тоа се...

Здраво тело | Нема коментари

Проверете дали постои ризик да заболите од рак на дојка

Проверете дали постои ризик да заболите од рак на дојка

Ракот на дојката е втор најчест рак дијагностициран кај жените, како во светот, така и кај нас. Стареењето го менува целиот организам, па и женските...

Здраво тело | Нема коментари

НА ЖЕНИТЕ СЕПАК ИМ ТРЕБА повеќе сон од мажите и сега тоа конечно е докажано

НА ЖЕНИТЕ СЕПАК ИМ ТРЕБА повеќе сон од мажите и сега тоа конечно е докажано

Ако сте врзани за креветот и наутро ви е тешко да станете, оваа вест може да ве интересира. Невронаучникот Џим Хорн верува дека жените можат да доживеат...

Здраво тело | Нема коментари

Еве зошто не треба да се испираат раните со алкохол

Еве зошто не треба да се испираат раните со алкохол

Кога ќе се повредиме, веднаш земаме алкохол за да ја дезинфицираме раната, а докторите предупредуваат дека ова е голема грешка! Исечениците или раните...

Здраво тело | Нема коментари

Моментално ги лекува болните колена и ги регенерира коските и зглобовите!

Моментално ги лекува болните колена и ги регенерира коските и зглобовите!

Не е решение само да земате апчиња против болки. Луѓето со болка во коските и зглобовите знаат дека можат да бидат неподносливи. Апчињата можат да...

Здраво тело | Нема коментари

ОСТАВЕТЕ ГИ ОРЕВИТЕ ДА ПРОРТАТ: овој таен руски рецепт го подмладува телото и ги чисти крвните садови

ОСТАВЕТЕ ГИ ОРЕВИТЕ ДА ПРОРТАТ: овој таен руски рецепт го подмладува телото и ги чисти крвните садови

Кога ќе го полеете семето со вода, тоа добива сигнал дека е време да расте! Се разбира, сите сте слушнале за прортена пченица. За 24 часа ртење во вода,...

Здраво тело | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk