Убавина

Дали постои сигурен начин да ги исчистите мозолчињата?

Ова е едноставен начин како да се ослободите од мозолчињата на вашето лице. Не се препорачува да се прави често, ниту пак на оние кои имаат чувствителна кожа.

1.Измијте го лицето и остранете ја целата шминка.

2.Туширајте се со топла вода, бидејќи топлата вода и пареата ги отвараат порите и кожата станува помека.

3.Измијте ги рацете ( да, повторно ) за да го спречите ширењето на бактериите и инфицирањето на мозолчињата.

4.Нежно притиснете на мозолчињата од страна за да се ослободите од течноста во мозолчето. Кога ќе приметите крв или проѕирна течност, не допирајте повторно.

На крајот ставете крема која ќе ја нахрани кожата со потребните витамини.

Напиши коментар