Art & Crafts

Дали знаевте дека миењето раце ве ослободува од негативните мисли?

Водата има моќен ефект над нашата психа. Миењето раце и туширањето можат да не ослободат од негативна енергија и мисли.

Меѓутоа, исто така миењето раце после некој убав настан го ограничува позитивното влијание над нашите мисли и износот на задоволство кое го чуствуваме.

За да се провери влијанието на нашата психа од страна на група истражувачи барале да размислуваат за своите постапки од кои се срамат и ги сметаат за неморални. Додека едни биле замолени да се тушираат, да ги мијат рацете, да ја одржуваат хигиената во просторијата во која се наоѓаат, додека други поминале некое време во нехигиенски чиста просторија и без средства за лична хигиена.

Психолошките тестирања потврдиле дека најмала вина за лошите дела имале луѓето кои ги миеле рацете и работеле во чиста просторија.

 

Напиши коментар