Убавина

Есенски мејкап – нагласете ги трепките и усните

*Оваа есен посебен акцент се става на усните и очите. Научете како да ги потенцирате и да бидете ин оваа есен.

*Популарни се нагласените трепки, па уметниците предлагаат да ставате повеќе слоеви на маскара на трепките, а бојата е најдобро да ја бирате според сенката. Долги и густи трепки, визуелно ќе ви ги зголемат очите така да не е потребно додатно да ги нагласувате со јаки сенки. Ако со маскарата не можете да го постигнете саканиот ефект пробајте со вештачки трепки кој се многу актуелни оваа сезона.

*Со трепките, оваа есен нагласете ги и усните, а модерни се темни нијанси на розов кармин. За да ви изгледаат пополни пред да го нанесете карминот ставете малку безбоен сјај.

Напиши коментар