Убавина

Градниците со жица се многу опасни

Ризикот за заболување од рак на дојката е поголем кај жените кои носат градник со жица отколку кај жените кои не носат таков тип на градник.

Друга важна работа е колку време се носи таквиот градник. Жените кои носат гардник со жица подолго од 12 часа имаат 20% поголем ризик од рак на дојката.

Причината за тоа е тоа што жицата која се наоѓа во градникот ги притиска лимфниот систем и оневозможува да се исфрлат сите токсини кои се создаваат во ткивото, а последицата е директна – лош изглед и здравје на градите.

Напиши коментар