Дестинации

Grand Teton

Во прекрасниот Виоминг, Ве чека безрезервната убавина Grand Teton, во облик на Национален Парк со должина од 46 милји. Оддалечен е 16 километри од Жолтокаменестиот Национален Парк, а нивната заемност се состои во тоа што со сигурност, посетеноста на едниот, ќе Ве наведе да се упатите кон другиот. Инаку е именуван по највисоката планина во областа, висока 4 199 метри. Вредностите се и од историски аспект, во смисла  на богати Палео- Индиски и Старо-Американски населби кои датираат од пред 11 000 години. Ова не е рајот, но е блиску до него, со глацијалните планини, езерата и долините кои нема да Ве остават рамнодушни.

Напиши коментар