Од моментот кога ќе ја здогледате Гренада, ќе видите зошто ова место се смета за едно од најживописните пристаништа на Карибите. Бујна вегетација, планинскиот терен и шарена колонијална архитектура го сочинуваат пејзажот кој нема да ве остави рамнодушни. Богатство за вашите сетила, мирисот на крајбрежјето ја зголемува волјата за уживање. Гренада е позната по многуте растенија кои служат како зачини за храна, морско оревче, каранфилче, ѓумбир, цимет и какао.

Напиши коментар