Убавина

И на кожата и е потребен одмор

Климатските промени не принудуваат да се сокриеме од тропските температури во климатизирани простории и слични маневри, кои се предизвикани со дехидрација на кожата, ги истакнуваат постоечките и создаваат нови брчки.

Уморната кожа ја губи виталноста и брзо дехидрира. Во октомври и ноември најчесто се жалиме за неизедначениот тен на кожата, брчки и затегнување на кожата. Водени од мотото подобро да се спречи него да се лечи експертите советуваат превентивни козметички одговори и предлагаат во овој период од годината да и подарите на својата кожа концентрирани хранливи матрии во облик на сериум – кожата ќе ви биде благодарна.

Серум, кој претставува најсовремено достигнување во високотехнолошката козметичка индустрија, ја обновува структурата на кожата која заштитува од надворешни влијанија.

Напиши коментар