Здраво тело

И од стресот има спас! Ова се ефикасни решенија

Новиот начин на живот кој се одвива со брзо темпо е многу стресен за секого. Научниците се потрудија да ни помогнат и ни понидија неколку ефикасни решенија кои ќе ви помогнат да се ослободите од стресот.

Прво наспијте се, а кавгата оставете ја за утре

Научниците велат дека дел од мозокот кој е активен кога сме вознемирени ја ограничува нашата способност смирено да разговараме, па советуваат расправијата да ја одложиме за следниот ден.

Исфрлете го стресот од себе!

Научниците советуваат целиот стрес кој се наталожува во нас во текот на денот да го исфрлиме. На начин кој е најсоодветен на нас. Тие велат дека не важи правилото кое до сега сите го практикувавме, а тоа е да се контролираме кога сме во стресна ситуација. Не собирајте се во себе. Наталожениот стрес може да предизвика хипертензија и многу видови на срцеви заболувања.

Галете го своето милениче!

Научниците велат дека еден од најдобрите начини да се ослободите од стресот е да поминете некое време со миленичето.

Јадете чоколада!

Мала количина на чоколада ќе го смири нашиот нервен систем.

 

Напиши коментар