Art & Crafts

Јаболката ги штити мускулите

Се верува дека урсоличната киселина го подобрува ефектот на инсулинот и фактор за раст кои се од клучно значење за поголеми мускули. Таа киселина е застапена во кората од јаболкото, но ја има и во брусницата, сувите сливи, босилок….

Научниците се обидуваат да утврдат колку јаболки на ден треба да јадете за да останете здрави. Ако се покаже дека неопходна е поголема количина, сигурно урсоличната киселина мора да биде во концентрирана форма како додаток во исхраната.

Со оглед на фактот дека нема подобра терапија за мускулната атрофија, ви препорачуваме урсолична киселина да се испита како потенцијална главна состојка во третманот поврзан со мускулната атрофија. Истражувачите додаваат дека кората од јаболкото помага во спречувањето и лекувањето на дијабетис и дебелина.

Напиши коментар