Мојата кујна

Како да послужите сирење и вино

Овој пат ќе ви дадеме предлог како да го послужите сирењето. Одличен начин да го поминете слободното време со своите пријатели. Сирење, вино, добри пријатели и тоа е доволно за убаво да ја поминете вечерта.

Младото сирење и мед со слатко вино

Младото кравјо сирење со млечен вкус  за десерт можете да ја прелиете со малку мед. Послужете го со слатко вино.

Кремасто сирење и киселкасто вино

Нежното сирење, оди со бело вино со нежен мирис- на пример со бело совињон. Ако е сирењето кремасто, подобро е киселкасто бело вино како овошно црно вино со малку танин.

Вкусно, слатко, ароматично

Со плаво сирење јакиот вкус и мирис многу добро се совпаѓа со слатко вино ( траминец, мускат или бел совињон ) . Со солени и ароматично сирење ( пармезан ) иде суво и ароматично вино ( рајнски ризлинг ).

Јакото и тврдо овчо сирење најдобро се комбинира со силно црно вино, кабернет совињон.

 

Напиши коментар