Мојата кујна

Како зеленчукот да ја задржи својата боја при процесот на готвење?

Колку убаво изгледа кога покрај гланото јадење ќе сервирате гарнир од зеленчук… Често се прашуваме како зеленчукот да ја задржи убавата природна боја и при процесот на обработка.

Сега повеќе нема да биде невозможно грашкот, морковот, блитвата, спанаќот и слично, да ја имаат природната боја кога ќе ги сервирате во чинијата.

Сè што треба да направите е зеленчукот да го ставите да се вари во врела, веќе зовриена солена вода. При варењето не го поклопоувајте садот. Варењето нека се одвива на умерена температура.

Напиши коментар