Кенија е република во Источна Африка која на југоисток излегува на Индискиот океан. Населението се состои од групата племиња на Банту црнци, нилотска група племиња и Сомалијци. Кенија многумина ја доживуваат како необична мешавина од невидена природа и фасцинантна култура.
Кенија има тропска клима. Просечната дневна температура изнесува 28 степени, а температурата на водата 27 степени.
Препознатлива по чудесното Сафари на камила или Сафари на коњ, животинскиот свет во националните паркови, планини, савани, Кенија исто така нуди опуштање и релаксација на прекрасните плажи, покрај кристално чистите сини води на Индискиот океан. Одлучете се за едно поинакво авантуристичко патување во чудесната Кенија за кое долго ќе раскажувате…

Напиши коментар