Дестинации

Kondoi, Coral Beach, Јапонија

Kondoi може да се пофали на прекрасни рајски плажи, недопрени тропските дождовни шуми, бујна мангрова шума и во неговиот состав влегува еден од најголемите коралниот гребени во светот.

Релаксирачката атмосфера која е резултат на необичната комбинација на типично јапонско село и неодоливо прекрасните плажи, нуди моменти кои долго време ќе бидат врежани во вашите сеќавања.

Оваа величествена плажа е позната и како една од најдобрите светски дестинации за нуркање. На ова место ќе сретнете има голем број на различни видови корали и морски живот. На ова место има над 400 различни типови на корали, 5 видови на морски желки  и огромен број видови на тропските риби.

Мора да се истакне еден факт кој вели дека во Kondoi живеат 3 од 10 најстари луѓе на светот. Овде просечната старосна граница изнесува верувале или не 73 години.

 

Напиши коментар