Керозин

Ламборџини Авентадор ЛП700-4 е најновото освежување

Ламборџини Авентадор ЛП700-4 е спортски автомобил со две влезни врати и две седишта.Тој бил претставен од Ламбурџини на Женевскиот Мотор Шоу на 28 Февруари 2011 година, пет месеци подоцна откако на почетокот се претстави на Сант Агата Болоњезе.

Авентадорот со интернационалната шифра ЛБ834, е дизајниран да го замени десет годишниот стар Мурсиелаго, како нов освежувачки модел за Ламбурџини лајн апот за 2011-та година.

Наскоро по претставувањето на Авентадорот, Ламборџини откри дека веќе се  распродадени и тоа преку 12 месеци пред финалното производство на автомобилите, а испораките започнуваат во втората половина на 2011.

Порачаните автомобили се со малопродажни цени од 255 илјади евра за Европа, 201.900 фунти за Велика Британија и 379.700 долари за САД.

Напиши коментар