← НАЗАД НА БОЗА

Langkawi – „Земја на една желба“

Langkawi  – „Земја на една желба“
1961 Читања

Тропски остров на Langkawi лежи западниот брег на полуостров Малезија. На островот главна атракција се дождовните шуми кои се стари по неколку милиони години, руралните села, големите оризови полиња, пештерите кои пленат со својата мистериозност.

Но сепак најдобро од сè, се милји и милји на бели песочни плажи, тиркизното море кое овде е во невидена хармонија со природата околу крајбрежјето.

Островот е идеално место за оние со авантуристички дух.

Името на островот Langkawi значи „земја на една желба“, а таа желба е спокојот кој ќе го најдете на овој живописен остров.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk