Дестинации

Легзира

Мало гратче лоцирано на југозападниот делна Мароко, на брегот на Атлантски Океан.

 

Покрај ова гратче е лоцирана преубава плажа од црвен песок. Плажата е наречена Легзира. На плажата има природни пештери изрежани од водите на океанот, локалното население ја нарекло оваа плажа „плажата на лаковите“.

 

На ова место постојат само 2 мали хотели за околу 40 луѓе, а цените за престој се дупло помали од колку да се сместите во некој хотел со 3 ѕвезди кај нас. Перфектно место за парови и луѓе кои навистина сакаат да одморат.

 

Сите факти околу оваа преубава плажа не се добро познати, ниту пак се доволно истражени, но плажата е многу чиста и често нема луѓе…

 

Напиши коментар