Убавина

Магијата на smokey eyes погледи

Тоа што никогаш не излегува од мода  се smokey eyes. Прво што треба да направите е една добра подлога. Нанесете тенок слој на течна пудра на целото лице. Потоа:

*тенок влажен апликатор натопете го во најтемните сенки и извлечете линија на горниор раб на очните капаци

*потоа од темната линија нанесете уште еден слој на посветла нијанса

*следната светла нијанса нанесете ја до работ на веѓите

*најсветлата бисерна сенка ставете ја на надворешниот агол на окото под веѓите и очите ќе изгледаат поголеми

*на крај со прст размачкајте линијата помеѓу сенките на тонот на мешавини и ќе го добиете зачадениот ефект.

Напиши коментар