Керозин

Мерцедес-Бенз СЛС АМГ

Мерцедес-Бенз СЛС АМГ е луксузен автомобил за големи стази, кој е смислен и направен од Мерцедес-АМГ со цел да го замени Мерцедес Бенз СЛР МекЛарен. Овој е првиот Мерцедес автомобил креиран во куќата на АМГ а опишан од Мерцедес Бенз како духовен наследник на Мерцедес Бенз 300СЛ Гулвинг.

Возилото беше претставено на Internationale Automobil-Ausstellung 2009. Продажбите започнаа во средината на 2010 во Европа со МСРП од 177.310 евра (вклучувајќи ги даноците), а во САД во средината на 2011 за нешто помалку од 200 илјади долари.

Моделот СЛС АМГ на Мерцедес Бенз е ставен на насловната страна од обвивка на Плејстешн 3 играта со тркање, Гранд Туризмо 5, а истотака е и безбедносно возило за 2010 и 2011 Формула Еден сезоните.

 

Напиши коментар