Motherhood

Мирисот на мајката пресуден за апетитот на бебето

Жлездите околу брадавицата произведуваат течност чиј мирис за бебињата е едноставно неодолив.

Експертите откриле дека мајките кои имаат поголем апетит децата повеќе им цицаат. Секоја жена околу брадавицата има во просек 121 жлезда, а научниците откриле дека тоа влијае на апетитот на бебињата и добивање на тежина.

Истражувачите веруваат дека ова откритие е значајно бидејќи тоа може да овозможи производство на вештачки мирис за бебињата да бидат поттикнати за цицање.

Напиши коментар