← НАЗАД НА БОЗА
Како децата ве уценуваат емоционално?

Како децата ве уценуваат емоционално?

Една од најчестите форми на манипулација е емоционалната уцена, која што може да биде многу опасна. Тоа се случува кога детето намерно изразува емоции...

Моето семејство | Нема коментари

ДЕВЕТ заборавени МАНИРИ на кои секој родител треба да го научи детето

ДЕВЕТ заборавени МАНИРИ на кои секој родител треба да го научи детето

Дали имате впечаток дека децата денес се поинаку воспитувани? На многумина им се чини дека децата денес се поинаку воспитани и дека некои од...

Моето семејство | Нема коментари

Зошто е важно таткото да учествува во грижата за детето од првиот ден: Првите три месеци се од клучно значење!

Зошто е важно таткото да учествува во грижата за детето од првиот ден: Првите три месеци се од клучно значење!

Мажи, мора да заборавите на стравот. Освен мајката, татковците имаат важна улога во развојот на детето, од најрано доба! Иако мажите неретко се...

Моето семејство | Нема коментари

Сите среќни бракови го имаат ова тридневно правило!

Сите среќни бракови го имаат ова тридневно правило!

Применете го и вие. Дали ја знаете изреката "секој гостин за три дена"? Сега е вистинското време да почнете да ја сметате оваа поговорка за правилна....

Моето семејство | Нема коментари

Дали вашето дете е лош ученик? Има многу причини, а една е СИГУРНА

Дали вашето дете е лош ученик? Има многу причини, а една е СИГУРНА

Кај родителите или старателите владеат различни мислења за тоа како нивните деца учат во училиште, дали внимаваат на часовите и генерално какви се во...

Моето семејство | Нема коментари

Зошто бебињата плачат без солзи

Зошто бебињата плачат без солзи

Дали некогаш сте забележале дека на обравчињата на многу мали бебиња, во првите денови од раѓањето, нема солзи дури ни кога плачат со сета сила? Еве...

Моето семејство | Нема коментари

ОВИЕ ЖЕНИ СЕ МНОГУ ВАЖНИ ВО ЖИВОТОТ НА ДЕТЕТО: психолозите откриваат зошто децата толку многу ја сакаат тетката

ОВИЕ ЖЕНИ СЕ МНОГУ ВАЖНИ ВО ЖИВОТОТ НА ДЕТЕТО: психолозите откриваат зошто децата толку многу ја сакаат тетката

Тетката разбира сè, ништо не и е тешко, таа ги чува сите тајни, никогаш не ве кара, таа секогаш знае како да ве утеши и постојано се смее, па затоа е...

Моето семејство | Нема коментари

ХОРМОНИТЕ ИМ ДИВЕАТ- Разговарајте со тинејџерите

ХОРМОНИТЕ ИМ ДИВЕАТ- Разговарајте со тинејџерите

Возрасните треба да разберат дека адолесцентните хормони дивеат. Прво избувнуваат, па плачат и на крај се повлекуваат во себе - е редоследот на...

Моето семејство | Нема коментари

Музиката и пеењето го забрзуваат развојот на мозокот кај децата

Музиката и пеењето го забрзуваат развојот на мозокот кај децата

Музиката и пеењето кај децата го забрзуваат развојот на функциите на мозокот и помагаат во борбата против депресијата. Музичко образование го...

Моето семејство | Нема коментари

ОВА СЕ 3 СИГУРНИ ЗНАЦИ ДЕКА НЕКОЈ ВЕ ЛАЖЕ: Лесно е, а соговорникот нема ни да знае дека знаете!

ОВА СЕ 3 СИГУРНИ ЗНАЦИ ДЕКА НЕКОЈ ВЕ ЛАЖЕ: Лесно е, а соговорникот нема ни да знае дека знаете!

Колку пати сте се запрашале дали некој ви ја кажува вистината или ве лаже? Заборавете на црвенењето, допирањето на ушите, гледањето на лева страна...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk