← НАЗАД НА БОЗА
ИМ ОБЛЕКУВАТЕ НА БЕБИЊАТА ЧОРАПИ И ПАПУЧИ? Нема потреба од тоа, а еве и зошто

ИМ ОБЛЕКУВАТЕ НА БЕБИЊАТА ЧОРАПИ И ПАПУЧИ? Нема потреба од тоа, а еве и зошто

Добрите папучи треба да бидат меки и флексибилни (лесно да се свиткуваат со една рака). За правилен развој на детските стапала, најдобро е момчињата и...

Моето семејство | Нема коментари

Дали сте строг или толерантен родител?

Дали сте строг или толерантен родител?

Авторитетните родители се исклучително тешки. Тие поставуваат строги правила, но во исто време ги почитуваат потребите на децата. Како ќе го воспитате...

Моето семејство | Нема коментари

Кога децата можат да останат сами дома?

Кога децата можат да останат сами дома?

И тој момент мора да дојде еднаш - треба да го оставите детето или децата сами дома. Кога се доволно големи за тоа? Идејата да одите некаде и да го...

Моето семејство | Нема коментари

Возрасните никогаш не прават грешки: Тоа не е вистина, како и следните родителски совети

Возрасните никогаш не прават грешки: Тоа не е вистина, како и следните родителски совети

Иако родителите обично се во право, постојат неколку совети кои се навистина застарени. Сè што е на интернет не е вистина Се разбира, советите на една...

Моето семејство | Нема коментари

ПОЗИТИВНА ПСИХОЛОГИЈА: 3 кратки совети за успех во љубовта и животот

ПОЗИТИВНА ПСИХОЛОГИЈА: 3 кратки совети за успех во љубовта и животот

Еден начин да се подигне нашата самодоверба е да се визуелизира. А еве 3 кратки совети со кои ќе успееме во тоа ... Самодовербата е еден од клучните...

Моето семејство | Нема коментари

14 часа на ден: Мајчинството е подеднакво на работата на две и пол работни места

14 часа на ден: Мајчинството е подеднакво на работата на две и пол работни места

Мајките признаа дека извршувањето на сите обврски, кои им се протегаат во 14 часа на ден, им ги олеснуваат големите количини на кафе. Тие се чувствуваат...

Моето семејство | Нема коментари

Приспивните песни станале минато

Приспивните песни станале минато

Има се помалку родители кои ги заспиваат своите деца со песни, онака како тоа го правеле нивната мајка и татко. Овој вечерен ритуал полека заминува во...

Моето семејство | Нема коментари

Родители, обрнете внимание: Децата на пушачите имаат 4 пати поголем ризик за оболување од атеросклероза кога ќе остареат

Родители, обрнете внимание: Децата на пушачите имаат 4 пати поголем ризик за оболување од атеросклероза кога ќе остареат

Секогаш е вистинското прашање - дали тоа што родивте некого значи дека ја завршивте целата работа? Родителите би требало да обрнат внимание на...

Моето семејство | Нема коментари

ЗОШТО ВИ Е ДЕТЕТО НЕСРЕЌНО: експертот за интелигенција д-р Рајовиќ го советува СЛЕДНОВО!

ЗОШТО ВИ Е ДЕТЕТО НЕСРЕЌНО: експертот за интелигенција д-р Рајовиќ го советува СЛЕДНОВО!

Она што можат да го сторат родителите, но и во што грешат кога станува збор за детската досада, вели д-р Ранко Рајовиќ автор на NTC програмата за учење која...

Моето семејство | Нема коментари

Ова е скриен ризик за бебето

Ова е скриен ризик за бебето

Бремените жени кои користат средства за чистење кои содржат одредени хемикалии го ризикуваат здравјето на своето бебе, според...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk