← НАЗАД НА БОЗА
Првиот лек за постпородилна депресија

Првиот лек за постпородилна депресија

Постпородилната депресија се случува многу често, што го прави овој нов лек многу важен. Одобрен е првиот лек направен за третман на постпородилна...

Моето семејство | Нема коментари

Не ги капете децата секој ден – Важно е и туширањето да не трае повеќе од десет минути

Не ги капете децата секој ден – Важно е и туширањето да не трае повеќе од десет минути

Премногу честото капење може да ја зголеми загубата на водата од кожата и да ја направи подложна на егзема, тврди дерматолог од Јеил. Децата помеѓу...

Моето семејство | Нема коментари

Mind detox: Време е да се одморите од токсичните пријатели

Mind detox: Време е да се одморите од токсичните пријатели

Факт е дека присуството на токсични луѓе во нашите животи само го зголемува износот на стрес и негативни мисли кои не окупираат. А сепак, понекогаш не...

Моето семејство | Нема коментари

Ова се СИМПТОМИТЕ кои ги вознемируваат жените во рана БРЕМЕНОСТ!

Ова се СИМПТОМИТЕ кои ги вознемируваат жените во рана БРЕМЕНОСТ!

Раната бременост е многу исцрпувачка за повеќето бремени жени, бидејќи тогаш се јавува мачнината. Ако на ова ја додадеме  несоницата која мачи многу...

Моето семејство | Нема коментари

Што да се купи на подарок за дете од 12 месеци

Што да се купи на подарок за дете од 12 месеци

Подарок за бебе од една година за многумина претставува кошмар. Време е да дознаете што сакаат бебињата на таа возраст, а да не е скапо. Често сме во...

Моето семејство | Нема коментари

Во еден момент во нашиот живот, сите ние се претвораме во нашите родители: Кога и зошто се случува ова?

Во еден момент во нашиот живот, сите ние се претвораме во нашите родители: Кога и зошто се случува ова?

Една неодамнешна анкета покажа дека во одредени години навистина почнуваме да се претвораме во нашите родители. Жените почнуваат да се „претвораат“...

Моето семејство | Нема коментари

За правилно едуцирање на децата користете ги овие совети на американскиот психолог

За правилно едуцирање на децата користете ги овие совети на американскиот психолог

За правилно да го едуцирате детето, обидете се да ги спроведете советите на американскиот психолог д-р Кевин Леман, кој тврди дека златната формула се...

Моето семејство | Нема коментари

Дури и една цигара на ден во бременоста е опасна

Дури и една цигара на ден во бременоста е опасна

Една цигара дневно во бременоста го удвојува ризикот од ненадејна смрт на детето, предупредуваат експертите! Истражувачите анализирале повеќе од 20...

Моето семејство | Нема коментари

ЕКСПЕРТИТЕ  ВЕЛАТ: Колку повеќе деца имате, толку побавно стареете

ЕКСПЕРТИТЕ ВЕЛАТ: Колку повеќе деца имате, толку побавно стареете

Според истражувањето спроведено на Универзитетот Симон Фрејзер, раѓањето на повеќе деца ќе го забави процесот на стареење. Авторите на студијата,...

Моето семејство | Нема коментари

Таа го купила телефонот за својот син, но поставила одлични правила

Таа го купила телефонот за својот син, но поставила одлични правила

Не е лесно да се одлучи кога е време да му купите мобилен телефон на детето. Оваа мајка му купи на синот, но направи листа на специфични правила кои мора...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk