← НАЗАД НА БОЗА
Што да се купи на подарок за дете од 12 месеци

Што да се купи на подарок за дете од 12 месеци

Подарок за бебе од една година за многумина претставува кошмар. Време е да дознаете што сакаат бебињата на таа возраст, а да не е скапо. Често сме во...

Моето семејство | Нема коментари

Во еден момент во нашиот живот, сите ние се претвораме во нашите родители: Кога и зошто се случува ова?

Во еден момент во нашиот живот, сите ние се претвораме во нашите родители: Кога и зошто се случува ова?

Една неодамнешна анкета покажа дека во одредени години навистина почнуваме да се претвораме во нашите родители. Жените почнуваат да се „претвораат“...

Моето семејство | Нема коментари

За правилно едуцирање на децата користете ги овие совети на американскиот психолог

За правилно едуцирање на децата користете ги овие совети на американскиот психолог

За правилно да го едуцирате детето, обидете се да ги спроведете советите на американскиот психолог д-р Кевин Леман, кој тврди дека златната формула се...

Моето семејство | Нема коментари

Дури и една цигара на ден во бременоста е опасна

Дури и една цигара на ден во бременоста е опасна

Една цигара дневно во бременоста го удвојува ризикот од ненадејна смрт на детето, предупредуваат експертите! Истражувачите анализирале повеќе од 20...

Моето семејство | Нема коментари

ЕКСПЕРТИТЕ  ВЕЛАТ: Колку повеќе деца имате, толку побавно стареете

ЕКСПЕРТИТЕ ВЕЛАТ: Колку повеќе деца имате, толку побавно стареете

Според истражувањето спроведено на Универзитетот Симон Фрејзер, раѓањето на повеќе деца ќе го забави процесот на стареење. Авторите на студијата,...

Моето семејство | Нема коментари

Таа го купила телефонот за својот син, но поставила одлични правила

Таа го купила телефонот за својот син, но поставила одлични правила

Не е лесно да се одлучи кога е време да му купите мобилен телефон на детето. Оваа мајка му купи на синот, но направи листа на специфични правила кои мора...

Моето семејство | Нема коментари

Да можат да зборуваат, нашите миленичиња би ни ги кажале овие работи!

Да можат да зборуваат, нашите миленичиња би ни ги кажале овие работи!

- Мојот живот трае 10 до 15 години. Секоја разделба од тебе значи страдање за мене. Размисли за тоа пред да ме земеш. - Сакај ме онаков каков што сум, затоа...

Моето семејство | Нема коментари

НЕВОСПИТАНО! Дете кое нема граници: Еве каде всушност грешите, ако премногу често се карате со детето!

НЕВОСПИТАНО! Дете кое нема граници: Еве каде всушност грешите, ако премногу често се карате со детето!

Родителството е една авантура што носи со себе низа од прашалници над главата. Некои теми се потешки од другите, а една која на родителите им е  тешка...

Моето семејство | Нема коментари

Ова се сумплементите кои треба да им ги дадеме на нашите деца да пораснат силни и здрави!

Ова се сумплементите кои треба да им ги дадеме на нашите деца да пораснат силни и здрави!

Ова е листа од петте најдобри сумплементи кои популарно се нарекуваат „5 основни и моќни“. Тие ќе му дадат на телото сè што е потребно за здравје и долг...

Моето семејство | Нема коментари

3 ЧЕКОРИ ЗА УБАВ И УСПЕШЕН ПОЧЕТОК НА ДЕНОТ: Едноставна утринска рутина што ќе ви го промени животот!

3 ЧЕКОРИ ЗА УБАВ И УСПЕШЕН ПОЧЕТОК НА ДЕНОТ: Едноставна утринска рутина што ќе ви го промени животот!

Времето откако ќе излезете од кревет треба да биде опуштено и среќно за да се подготвите за предизвиците што ве очекуваат во текот на денот. Стресот,...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk