Motherhood

Погледнете каква шега им спреми на родителите

Додека многумина од нас се борат да најдат начини да го поминат времето за време на изолацијата, луѓето како Кристен Воглер знаат точно што да прават за да се забавуваат. Кристен решила да привлече долга шега на нејзините родители, полека заменувајќи ги семејните фотографии со сопствените цртежи од креда…

„Доколку некој има потреба од смеа или некоја добра вест, јас работев на проект последните 12 дена, без да им кажам на моите родители, чекајќи да ги забележат. Почнав лошо да ги рекреирам врамуваните фотографии на нашиот ѕид со врвни уметнички материјали, (ака – кутија креони). Секој ден заменував нова фотографија со нов и ужасен цртеж. “ -Кристен Воглер

1 Ден
„Првиот цртеж е поставен, направени се кладби колку фотографии и колку време ќе им треба за да ги забележат“.

2 ден
„После саат време од поставување на првата слика, решив да додадам уште едно парче додека родителите ми беа искочени на прошетка“.

3 ден
„До сега со три уметнички дела и сè уште ниту еден поглед кон нив. Таа врата од лево? Се користи повеќе пати на ден “.

4 Ден

5 Ден

6 Ден

7 Ден
„Во овој момент почнувам да мислам дека требаше да се кладам за недели, а не за колку денови ќе им треба да забележат “.

8 Ден
„Искрено, не верував дека ќе го дојдам волку далеку, но еве сум“.

9 Ден

10 Ден

11 Ден
„Скоро ме фатија како ја закачувам оваа слика“.

12 Ден

„7 часа подоцна. Го слушнав почетното „почекај… што?“ и трчав навреме за да го доловам овој момент. Сакам да мислам дека забележаа затоа што ја заменив мојата фотографија од матура и секако дека најмногу ја гледаат сликата на нивната омилена ќерка?“

Напиши коментар