Motherhood

Седум причини зошто е супер да имате помала сестра

Врската помеѓу сестрите е навистина посебна, без оглед на возраста.

Нема крај на дебатата дали е подобро да се биде помлада или постара сестра.

Сепак, сите постари сестри ќе се согласат дека и покрај сите вообичаени сестрински расправии, нивните помлади миленички се вистински благослов.

1. Стануваме поодговорни со нив. Постарата сестра често ја игра улогата на мајка. Таа мора да се погрижи помладата сестра да стане, да се подготви за училиште, да ги одработи своите одговорности …

Ова е она што на крајот предизвикува постарата сестра да има чувство на одговорност што веројатно не би се развило толку рано ако не се грижеше за некој.

2. Мали ноќни разговори. Речиси и да нема сестри кои не делеле просторија во еден период од животот. Постарите сестри секогаш се жалат на недостаток на приватност и простор, но не и за оние тивки ноќни разговори што се случуваат кога никој не може да заспие.

3. Вашите пријатели ја обожаваат. Можеби не сте биле толку среќни што украла нешто од вашиот плакар, но пријателите ја обожаваа вашата помлада сестра. Таа има способност да му влезат под кожа на вашето друштво и редовно да ви пречат додека се дружите.

4. Таа ти верува. Годините носат искуство со нив и затоа секогаш сте подготвени да ја предупредите својата помлада сестра да не оди на погрешен пат. Ќе дадете се од себе да не ги повторува грешките што сте ги направиле и да и дадете совет во вистинско време, а таа ќе го слуша тоа затоа што таа ви верува.

5. Внатрешни шеги. Некои работи што се забавни за вас двете никој друг нема да ги разбере. Ќе ве гледаат во чудо додека ги раскажувате вашите внатрешни шеги додека се држите за стомакот од смеа. Едноставно не можат да дознаат за што станува збор – тоа само вие го знаете.

6. Таа е изговор за сè. Колку пати ви беше дозволено да одите некаде, под услов и вашата помлада сестра да оди со вас? Се разбира, секогаш се согласувавте со тоа. А понекогаш можеби ја остававте сестрата на одговорност некому, но секако, вашите родители дури и денес не знаат за тоа.

7. Никогаш не ве заборава. Без оглед колку и да се оддалечувате поради обврските и различниот животен стил, без оглед колку нови пријатели ќе стекнте, вашата помлада сестра никогаш не заборава на својата прва вистинска пријателка – вие.

Напиши коментар